Urheilupäivä Ateswartalassa

Anni raportoi paikanpäältä Ateswartalasta: Intiassa kouluissa on tapana järjestää vuosittain urheilupäivä. Päivän tarkoituksena on kilpailla eri lajeissa ja ennen kaikkea pitää hauskaa yhdessä. Urheilupäivä järjestetään usein talvella, silloin kun ei ole niin kuuma. Lajeina voi olla mitä aina tahansa kriketistä ja jalkapallosta juoksuun ja pituushyppyyn, riippuen lasten iästä ja osaamisesta sekä siitä mistä he pitävät. Tärkeintä on että mahdollisimman moni voi osallistua eri lajeihin.

DSCN1082

Lapset ja opettajat odottivat meitä (Anni ja Matun) innokkaina, kun saavuimme Arteswartala koululle. Lapset olivat rivissä meitä tervehtimässä ja vastaanottamassa. Virallisten tervehtimisten jälkeen urheilukisat saattoivat alkaa. Arteswartalan koulun urheilupäivänä kisailtiin erilaisten juoksulajien parissa. Lajeina olivat 50 metrin juoksu, keksijuoksu, matematiikkajuoksu, perunajuoksu, pituushyppy ja hyppynaruhyppely. Monet näistä lajeista ovat yleisiä lapsilla Intiassa vaikka meille suomalaisille kuulostaakin hieman vieraalta. Keksijuoksussa lasten pitää juosta 50 metriä kädet selän takana ja yrittää napata keksi joka roikkuu ilmassa narun päässä ja juosta takaisin. Tämä olikin aika huvittava näky kun lapset yrittivät saada keksiä suuhunsa ja hyppelivät ja välillä jopa kaatuivat, kaikilla näytti kuitenkin olevan hauskaa. Ja paras palkinto tässä lajissa oli tietenkin itse keksin syöminen. Matematikka- juoksussa kilpailijoiden piti juosta 50 metriä, perillä ratkaista matemattinen tehtävä ja juosta takaisin. Perunajuoksussa kilpailijoiden piti hakea perunat, jotka oli asetettua radan puoliväliin ja loppuun ja juosta sitten takaisin. Tytöt ja pojat kilpailivat eri sarjoissa. Lapsilla ei ole urheiluvaatteita vaan he juoksivat paljan jaloin, tytöt olivat myös mekot päällä – juostessa he vain vetivät helmat ylös pikkupoksyjen alle ja eikun menoksi!
Picture 032Picture 040Myös koulun opettajat olivat innoikkaina mukana tietenkin koko ajan lapsia auttaen ja vahtien sekä viimeisenä naisopettajat myös osallistuivat tasapainoilu kisaan, missä piti kuljettaa lasikuulaa lusikassa 50 metriä. Lounas tauolla kaikille tarjottiin lounaksi riisiä, linssi-peruna currya ja kanaa. Lounaasta nälkäiset kilpailijat näyttivat myös nauttivan suuresti. Tammikuun lopun ilmasto on lähes täydellinen – ei kylmä eikä liian kuuma. Tapahtuma näytti yhdistävän kyläläisiä, päivän kuluessa urheilukentän ympärille kerääntyi paljon lasten vanhempia ja isoja koululaisia katsomaan menoa. Vanhemmat pojat osallistuivatkin innokkaina viimeiseen lajiin pituushypyyn. Kaiken kaikkiaan naurua ja meteliä riitti koko päivän ja kaikilla vaikutti olevan erittäin hauskaa.
Picture 098Picture 047Palkinnoiksi Matun ja opettajat olivat päättäneet että annamme jotain käytännöllistä, joten voittajat saivat palkinnoiksi ison muoviämparin, toiseksi ja kolmanneksi tulleet saivat palkinnoiksi muoviset vesikannut. Aina en pysynyt ihan kärryillä kuka voitti minkäkin kilpailun, mutta sain kunnian jakaa palkintoja ja niitä jaettiin paljon! Eri kilpailuja oli 15 ja palkintoja jaettiin yhteensä 45. Kaiken kaikkiaan meilla kaikilla oli erittäin hauska päivä!

DSCN1101

%d bloggaajaa tykkää tästä: