Meidän koulun opettajat

Amader Skulen opettajat valittiin monivaiheisen valintaprosessin kautta, voit lukea siitä aiemmasta blogitekstistä. Nyt esittelemme opettajakaartimme,

18Putul on 29-vuotias perheen äiti, joka asustaa Ateswartalan kylässä lähellä kouluamme sukunsa talossa. Hän on naimisiin menon jälkeen perinteisesti muuttanut miehensä lapsuudenkotiin asumaan. Suurperheeseen kuuluu anoppi, miehen kaksi veljeä, oma mies ja pariskunnan 13-vuotias poika. Putul on käynyt aikoinaan Intian peruskoulutuksen, eli 12 luokkaa. Sen jälkeen hän on ollut kotona tehden kotitöitä ja auttanut peltotöissä. Hän haki koulumme opettajaksi, koska halusi vaihtelua kotitöihin, rakastaa lapsia ja tykkää opettajan työstä. Opettajan koulussamme tämän alkuvuoden aikana hän on kokenut haastavaksi kontrolloida isoa määrää lapsia kerralla. Hänen tavoitteensa on tehdä työtä sydämestä ja antaa hyvä oppi pienille koululaisille käyttäen apuna leikkimetodeja. Hän kertoo olevansa avoin uusille ideoille koulun ja opetuksen suhteen. Putul toivoo, että lapsille saataisiin koulupuvut ja ns. henkilökortit kaulaan. Opettajille hän toivoisi koulutusta järjestettävän. Putul opettaa pääsääntöisesti ekaluokkalaisiamme, joitain tunteja hän pitää myös muille luokille.

17Mahesh on 46-vuotias opettajakonkarimme. Hän asustaa Ateswartalan viereisessä kylässä. Maheshin perheeseen kuuluu vaimo sekä kolme lasta: 23-vuotias poika sekä 18- ja 20-vuotiaat tyttäret. Mahesh on aikoinaan opiskellut aina collegeen asti, eli perusluokkien jälkeen vielä kolmen vuoden lisäkoulutuksen. Taustalla on 26 vuotta työhistoriaa – kymmenen vuotta opettajan työtä ja kuusitoista vuotta sosiaalityötä. Ennen työn aloittamista opettajana koulussamme Mahesh oli työttömänä muutaman vuoden, koska ei ollut löytänyt töitä. Mikä hienoa, Mahesh on ollut opettajana koulussamme silloin kun se aikoinaan aloitti toiminnan. Mahesh kertoo pitävänsä opettajan työstä paljon. Hän rakastaa tehdä työtä lasten hyväksi, nähdä pienten oppivan koko ajan uutta. Hän toivoo, että koulutoiminta jäisi tällä kertaa pysyväksi osaksi Ateswartalan kylää ja että koulun ja opetuksen taso saataisiin hyväksi ja näin ollen Ateswartalan kylän hyvinvointia koulutuksen kautta saataisiin parannettua.

19Arpita on opettajistamme nuorin, vasta 18-vuotias ja koulunsa juuri päättänyt neito. Opettajan valintakokeiden aikaan hän vielä suoritti 12. luokan loppukokeita, mutta oli innokas jo itsekin opettajaksi. Arpita asuu myös viereisessä kylässä, siellä vanhempiensa ja veljensä kanssa. Hänen motiivinsa opettajan työhön koulussa liittyy toki perheen taloudellisen tilanteen parantamiseen sekä myös oman henkilökohtaiseen kehittymiseen – opettajan työ on ollut haaveissa. Pienille lapsille on hieno opettaa asioita! Vaikeinta työssään hän on Putulin tavoin kokenut olevan ison lapsilauman kontrolloimisen. Tavoitteena työssään hän näkee oman kehittymisen opettajana, jotta pystyisi paremmin kehittää lapsia oppimaan.

16Anita on 31-vuotias perheenäiti, jolla naapurikylässä kotona on anopin lisäksi mies ja kolme lasta: 6-vuotias tytär sekä pojat 10- ja 13-vuotiaat. Mies on tuntipalkkalaisena maanomistajien peltotöissä. Anita on ollut tähän asti kotona kotirouvana peruskoulutuksensa jälkeen ja oli innoissaan kuullessaan mahdollisuudesta päästä opettamaan – ja pääsikin! Anita kertoo hymyssä suin olevansa todella innoissaan pikkuisten opettajana olosta, hän rakastaa työtään ja pitää sitä mielenkiintoisena. Vaikeimmaksi asiaksi hän kokee kykynsä kontrolloida lapsia. Hänen tavoitteenaan on antaa lapsille mahdollisimman hyvä koulutus, jotta he tulevaisuudessa voisivat kehittää maaseudun aluetta jossa asuvat. Ilman koulutusta ei ihmisillä ole kykyä sitä tehdä. Hän toivookin, että koulu Ateswartalaan olisi tullut nyt jäädäkseen.

%d bloggaajaa tykkää tästä: