Intian kesä on kuumimmillaan ja monsuunisateetkin ovat onneksi rantautuneet länsi-Bengalin alueellekin. Toivotaan että sateet ovat suotuisat tänä vuonna maanviljelijöille. Pienet koululaiset ovat juuri päättäneet kuukauden mittaisen kesälomansa ja palailleet opinahjoihinsa. Alla Intian koordinaatorin Matunin terveiset Kalkutasta ja Ateswartalan kylästä.
Rakkaat ystävät,
Oma maalaiskoulumme toimii aktiivisesti. Olen siitä kovin iloinen ja niin ovat kyläläisetkin. Koulupuvut ovat tuoneet koululaisille ja kyläläisille suurta iloa ja näkyvyyttä – tuolla menee oman kyläkoulun lapsia! Koulun yhteishenki on myös parantunut kun kaikilla on jotain yhteistä.
Koululaisten kesäloman aikaan järjestimme koululla neljälle opettajallemme koulutusta liittyen opetusmetodeihin ja lasten kehitykseen. Mielestäni on tärkeää saada opettajille tietoon erilaisia lapsia kiinnostavia opetusvälineitä ja metodeja. Koulutuksia on järjestetty aiemminkin ja tullaan järjestämään jatkossakin. Hankimme myös uusia urheiluvälineitä monsuunikaudeksi, silloin kun on parasta aikaa pelata esim. jalkapalloa. Varastossa on nyt krikettipalloja ja mailoja, jalkapalloja sekä hyppynaruja tytöille. Ajattelin hankkia myös jotain sisäpelejä lapsille.
Koulun avajaisistä lähtien on koulussamme pidetty kuukausittain vanhempien ja opettajien tapaaminen. Nykyisin nämä ovat suosittuja tapahtumia ja vanhemmat avoimesti keskustelevat kouluun ja lapsiin liittyvistä asioista. Voin kertoa että vanhemmat ovat onnellisia lastensa kehityksestä oppijoina. Edelleen vanhemmta kuitenkin toivoisivat kouluruokailua lapsille. Ehkä se joskus järjestyykin. Mielestäni kaksi muuta tärkeää asiaa voisi tuoda myös esiin, nimittäin kylän terveydenhuollon kehittämisen sekä jonkinlaisen pienimuotoisen ammattikoulutuksen aloittaminen. Ensi vuonnahan 14 lasta luokalta 4 siirtyy valtion kouluun luokalle 5 yläasteelle. Ajatelkaa – ensimmäiset oppilaat meidän koulusta lähtee isoon kouluun! Se on hieno saavutus! Haluisimme tukea näiden koululaisten koulunkäyntiä ja oppimista järjestämällä heille mahdollisuuden tulla ns. läksykerhoon oman koulupäivän jälkeen tekemään opettajan avustuksella läksyjä, sillä monet vanhemmat eivät osaa/pysty auttamaan lapsia läksyissä. Mietin myös josko tukisimme perheitä hankkimalla yläasteelaisillemme koulukirjat. Pohditaan.
20.-23.7.2011 on koulussamme niinkuin muissakin kouluissa puolivuosittaiset tasokokeet. Keskitymme tällä hetkellä niihin. 147:stä oppilaastamme 95 suorittaa kokeen kirjallisena, loput 52 eskaria ja ekaluokkalaista jotka eivät vielä osaa lukea ja kirjoittaa, suorittavat kokeen suullisena ja piirtämällä.
Tällaista täällä. Otan mielellään vastaan kysymyksiä ja vieraitakin! 🙂
Terveisin,
Matun