Koulupuvut

Intiassa koululaisilla on pakollisina koulupuvut. Meidän Canelipuu järjestömme koulu ei halunnut olla poikkeus tästä. Tosin aloite koulupuvuista tuli koulun oppilailta ja heidän vanhemmiltaan. Ja koska maassa on yleinen koulupuku käytäntö, tukee koulupukujen hankkiminen oppilaillemme varmasti myös pienen lapsen koululaisen identiteettiä :). Niimpä päätimme teettää paikalliseen tapaan paikallisella räätärillä kullekin oppilaallemme koulupuvut! Koulupuvun hinta per lapsi oli noin 4 euroa. Tammikuussa kun aloitti uudet eskarilaiset niin meillä on nyt 5 luokallista lapsia, yhteensä 147 joista 92 tyttöä ja 55 poikaa. Alla muutama kuva viime maanantailta ensimmäisestä koulupäivästä koulupuvut päällä. Kuvia klikkaamalla saat kuvia suuremmaksi.

DSCN0010DSCN0022DSCN0021

  2 comments for “Koulupuvut

  1. Anonymous
    22.5.2011 at 20:30

    Mä sain jostain sellaisen käsityksen, että lapset valitsivat itse pukujen värit. Oliko siellä joku äänestys väreistä vai miten valinta tehtiin?

    Marjo

  2. 22.7.2011 at 09:13

    Moikka! 🙂 Matun kertoi että asiasta oli keskusteltu luokissa ja päädytty sitten yhteisymmärrykseen. Niinkun tapana lapsilla on jos joku on jotain mieltä niin muut monesti sitten yhtyy mielipiteeseen. 🙂 Minusta värit ovat ihanat! Matun yritti saada meitä täällä Suomessa valitsemaan pukujen värit, mutta sanoin että mielstäni lasten kuuluu saada vaikuttaa omien koulupukujensa väriin. Niin sitten ilokseni tehtiinkin!

Comments are closed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: