Ekaluokkalainen Subhashri

Seuraavaksi esittelemme teille blogin lukijoille 5-vuotiaan ekaluokkalaisen tytön, hän on nimeltään  Subhashri Mali.

cnlp-subhashri

Subhashri asuu Ateswartalan kylässä äidin, isän ja kahden siskon ja veljen kanssa. Perhe saa elantonsa maanviljelystä. Subhashri on hyvä oppilas ja innostunut urheilusta. Hänen luokkansa on hyvä ja koulussa on ystävällisiä opettajia. Hänen mukaansa opettajat rakastavat opettamista ja ovat aina valmiita auttamaan vaikeissa kysymyksissä ja selittämään hankalia asioita. Hän kertoo, että koulupäivään kuuluu opiskelua, leikkimistä ja ruokatunti. Opettajat antavat myös vähän kotitehtäviä. Tytöllä onkin suuret suunnitelmat tulevaisuuden suhteen, hän haluaa opiskella lisää ja saada kunnon ammatin.

Koulupäivän jälkeen on mukavaa pelata sisarusten ja muiden oppilaiden kanssa koulun viereisellä kentällä. Tyttö harrastaa piirtämistä. Kotona hän auttaa äitiä ruuanlaitossa ja lakaisemisessa. Kotona Subhashrilla on myöskin tyttönukke, jolla hän leikkii paljon ja joka on hänelle erityisen tärkeä.

Subhashri pitää sateisista päivistä. mutta erityisesti hänen sydäntään lähellä on juhlat kuten syntymäpäivät ja saraswati puja. Tyttö pitää sitruunavedestä, lihasta ja riisistä.

%d bloggaajaa tykkää tästä: