Ekaluokkalainen Suvodeep

Tahdomme esitellä teille blogin lukijoille Canelipuun lapsia ja aikuisia. Juttusarjan aloittaa koulumme ekaluokkalainen Suvodeep.

IMG-20150527-WA0001

 Suvodeep, 5 vuotta

Suvodeep käy Canelipuun koulun ensimmäistä luokkaa. Hän on perheensä ainoa poika. Hänen isänsä on maanviljelijä ja äitinsä kotiäiti.

Suvodeepin perhe asuu Ateswartalan kylässä, lähellä Amader Eskulea. Heidän kotinsa on tehty kivistä ja talossa on tiilikatto. Perheellä on lehmä, lammas ja kana. Pojan koulumatka kestää vain muutaman minuutin, sillä hän asuu koululle johtavan tien varrella. Suvodeep kertoo, että heidän kylässään on koulun lisäksi pelikenttä, jossa on kiva juosta.

Suvodeep haveilee, että hänestä tulee aikuisena lääkäri, sen takia on tärkeää käydä koulua.

Tyypilliseen koulupäivään liittyy oppitunteja ja kouluruokailu. Kouluruokaohjelman alettua ei tarvitse enää tuoda omia eväitä kouluun. On mukavaa, että opettajat auttavat ja että koulupäivän aikana voi nähdä kavereita. Hän on sitä mieltä, että kaikki opettajat ovat hyviä ja toisinaan opettajat antavat läksyjä. Vaikeissa kotitehtävissä äiti osaa auttaa poikaa. Suvodeep mainitsee, että koulussa kivointa on oppiminen. Kotona poika pitää piirtämisestä ja auttaa äitiä kotitöissä.

Uskonto liittyy osana päivittäiseen elämään. Koululla järjestetään myös uskonnollisia juhlia, joihin liittyy vahvasti musiikki. Suvodeep pitää siitä, että juhlien aikaan kylässä kuuluu paljon musiikkia.

Suvodeep rakastaa aurinkoisia ilmoja. Tällöin on mukava juoda ulkona sitruunavettä.

%d bloggaajaa tykkää tästä: