Canelipuu ry 5-vuotta

Syksy. Canelipuu ry täytti viime kuussa huomaamattamme viisi vuotta. Viisi vuotta!? Kyllä. Kummallisen hienolta tuntuu. Ja kiitolliselta. Ilman meitä kaikkia Canelipuu ry ei olisi olemassa. Ilman meitä Ateswartalan lapset ”leikkisivät päivät pelloilla” ja kylän kehitys olisi alueen huonon kunnallisen koulutusjärjestelmän varassa, ts. tulevaisuus ei näyttäisi kovin valoisalta. Viiden vuoden aikana noin 178 lasta on saanut aloittaa koulutaipaleensa Canelipuun koulussa! Olemme työllistäneet 11 paikallista aikuista ja välillisesti tuemme tämän vuoden 2014 alusta alkaneen ruokaohjelman kautta kylän maanviljelijöitä joilta ruoka-aineet ostetaan. Kylän yhteisöllisyys ja kyläläisten itsetunto on kohentunut kylän oman koulun toiminnan myötä. Hyvä Canelipuu!

Kiitos Canelipuun tukijat! En tunne teitä kaikkia enkä näin ollen pysty henkilökohtaisesti kiittämään, mutta edes tätä kautta – valtavan suuri ja lämmin kiitos ihan jokaiselle panoksensa antaneelle näiden viiden vuoden aikana, ilman teitä ei tämä kaikki olisi mahdollista, tiedättehän sen?

Kesä oli Intiassa monsuunisateiden aikaa. Sateiden hellittyä Ateswartalan kylän päätie kunnostettiin valtion toimesta, tämä on iso parannus kylän infrastruktuuriin. Viime kuussa Intiassa vietettiin opettajien päivää. Matun keksi kauniin idean – koulumme oppilaat istuttivat opettajiemme kunniaksi 200 puun tainta uuden tien varrelle. Jonain päivänä tietä koristaa kaunis puukuja.

DSCN1764Kesän aikana tehtiin myös pysyvämpi keittiökatos koulun viereen.

Väliaikainen keittiö

Syksyn 2014 aikana aloitamme rahankeräyksen koulurakennuksen laajennusta varten. Ensi vuoden 2015 alusta koulumme oppilasmäärä on maksimi, eli joka luokka-asteella 30 oppilasta. Tällöin nykyiset tilat ovat täysin riittämättömät. Viimeisen vuoden ajan kaksi luokkaa on vaihdellen opiskelleet puun varjossa. Haluamme tarjota kaikille oppilaillemme sisätilat opiskeluun, sillä vaikka Intiassa ilmasto on pääosin lämmin, on aurinko kuitenkin päivisin niin polttava ettei ulkona voi auringon alla oleskella. Sateiden aikaan taas tarvitaan tietenkin suoja. Ilmoitamme pian rahankeräyksestä lisää (poliisihallituksen rahankeräyslupa on 🙂

%d bloggaajaa tykkää tästä: