Lähiruokaa paikallisilta viljelijöitä

.

Koululle hankittava ruoka tulee tavallisesti alueen lähipelloilta, joten se on paikallisten viljelijöiden kasvattamaa lähiruokaa. Ateswartalan kylässä on laajat riisipellot ja kasviksia viljellään monipuolisesti. Kyläiset arvostavat suuresti kouluamme, joten myös paikallisille viljelijöille koulumme mieluisa ostaja. Tämän satokauden kasviksia alueella ovat oranssit kurpitsat, peruna, tomaatti ja kesäkurpitsa. ???

Toukokuussa koulumme alueelle iskeneen voimakkaan syklonin viljelysmaille nostattaman suolaisen meriveden vuoksi viljely ei entiseen tapaan vielä onnistu, Siksi nämä kasviset ja riisi sekä linssit joudutaan pääosin tällä hetkellä tuomaan kylää lähimpänä sijaitsevasta Raidighin kaupungista. Ruuan hankaloituneen saatavuuden ja koronavirustilanteen aiheuttaman hinnannousun vuoksi tilanne on tällä hetkellä kyläläisille vaikea. Meneillään olevien monsuunisateiden odotetaan kuitenkin huuhtovan alueen jälleen viljelykelpoiseksi. Koululta saadun arvion mukaan viljelyn uskotaan palautuvan aiemman tasoiseksi noin kahden kuukauden kuluessa.

Yleisen ruoan hinnannousun vuoksi ruoan hinta on tällä hetkellä noin nelinkertainen. Hinnan odotetaan kuitenkin palaavan maltillisemmaksi noin kuukauden kuluessa. Olemme jo matkalla kohti aiemmin vallinnutta tilannetta ja usko parempaan on luja. Yhteispeli ja talkoohenki auttavat myös tässä! ?

.

.

.

.

.

.

.

.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: