Canelipuun joulukalenteri 2019

ILOISTA JOULUKUUTA!

Seuraavien päivien aikana aattoon asti päästään tutustumaan koulumme arkeen joulukalenterin muodossa.

.


Luukku 16 kautta taitetaan koulumatka oppilaidemne seurassa. ???? Ateswartalan kylän tiet mutkittelevat riisipeltoalueiden halki. Matkalla näkyy perheiden koteja ja tietä reunustavat useat lammet sekä erilaiset puut ja pensaat. Useimmat lapset taittavat koulumatkan jalan, mutta osa saapuu polkupyörillä. Pienimmät oppilaat kulkevat koululle vanhempien matkassa.

Iloista uutta viikkoa jokaiselle! ?
?LUUKKU 15 ~ Tänään jokaiselle kukkien kera namaskar!?

Joulukeräyksemme on lähtenyt mukavasti käyntiin ja näin puolivälissä joulukuuta olemme onnistuneet kerätä varat uusiin koulupukuihin jo 51 lapselle.

Vielä on kuitenkin matkaa, jotta jokainen pieni saa uuden, ehjän koulupuvun yllensä. Tulethan mukaan meidän keräykseen. Yksi koulupuku läheisimmässä kaupungissa Raidighissa, paikallisessa ompelimossa valmistettuna on 6 euroa. ?

Kerätään yhdessä potti kokoon, jotta saadaan koulupuku kaikille 137 pienelle oppilaalle! ❤️

https://facebook.com/events/2602333606657023/?ti=as

LUUKKU 14 ja HOTCHPOTCH! ? Koulumme keittiössä valmistuu suosituin kouluruokamme hotchpotch. Koulumme keittäjä Bondona valmistaa oppilaillemme yhdessä kahden muun kokin kanssa maistuvan hotchpotchin antamaan energiaa päivään. Hotchpotchiin valitaan kauden kasviksia, se maustetaan intialaisittain ja pohjana on riisi ja linssit. Lähes kaikki tarvikkeet saadaan Ateswartalan lähialueen viljelijöiden omilta pelloilta.

Blogistamme löydät reseptin kokonaisuudessaan! Hotchpotch onnistuu hienosti myös kotikeittiössä Suomessa. ? Sushadu khichuri!

http://www.canelipuu.com/hotchpotch-maistuu-intiassa-ja-suomessa/
Luukku 13 kautta nähdään kuinka kouluruoka maistuu!
Luukku 12 kautta mennään ruokatunnille! ??️?
Luukku 11 kautta siirrytään käsien pesulle. ? Koulussa opitaan huolehtimaan myös puhtaudesta. Opettajat ovat kertoneet, että ruokailua edeltävien säännöllisesti toteutettavien käsienpesurutiinien jälkeen oppilaat ovat olleet terveempiä. Etenkin, kun riipuen ruokalajista on Intiassa tavallista, että ateria nautitaan käsillä syöden. Oppilaiden kautta tietoa terveydestä ja puhtaudesta huolehtimisesta kulkeutuu myös kotiin vanhemmille asti.

Luukku 10. Vesi virkistää, se on yksi elinehtomme! ? Koulumme vesipumpulta saadaan juomavesi monen tarpeisiin.

Oppilaiden lisäksi useat perheet täyttävät päivittäisen vesitarpeensa koulun vesipisteeltä, sen ollessa alueen läheisin. Iltapäivisin kertyykin jonoa, kun useampi vedenhakija on paikalla astioiden kanssa.

Syys- ja talviaikaan puhdasta vettä on yleisesti riittävästi. Kevällä vesi alkaa kuitenkin muuttua sameaksi ja se on lopuillaan aina vähän edellisvuotta aikaisemmin. Asian totesimme edellisen kerran kuluvan vuoden maaliskuussa.

Tästä syystä vuosittain on tarpeen porata vesi syvemmältä. Juomavettä myös tuodaan etenkin kuumaan kesäaikaan isohkolla muovisäiliöllä kyläläisten käyttöön, jotta jokainen pääsisi osalliseksi puhtaasta juomavedestä.???
9 LUUKKU ja uuden kouluviikon alku! ??????Vanhemmat saattavat usein koulun pienimmät eli eskarilaiset opintielle. Koulumatka yleisesti lapsilla on noin kilometristä kolmeen kilometriin.

Toivottakaamme hyvää kouluviikon alkua pienille opiskelijoillemme sekä hyvää toisen joulunodotusviikon alkua täällä Suomessa!

Aivan mahtavaa, että myös täältä Suomesta käsin voimme olla mahdollistamassa sen, että jokainen pieni Ateswartalan kylässä pääsee osalliseksi koulutusta ja saa tärkeitä tietoja ja taitoja tulevaisuutta varten.

❤️ Kiitos sinulle, kun seuraat koulumme toimintaa ja olet osa arvokasta tukiverkkoamme, joka mahdollistaa koulun toimimisen sekä lasten oikeuden käydä koulua!

www.canelipuu.com/canelipuun-joulukerays
Tästä linkistä pääset tutustumaan meneillään olevaan joulukeräykseemme!
LUUKUSSA 8 Koulumme tytöt Ankita ja Anita esittelevät lempilelunsa. Molemmat tytöt omistavat yhdet lelut.? Koulun vapaa-ajalla on aikaa leikeille ja peleille. Hippaleikit ovat tyttöjen mieleen.

Lisäksi tytöt ovat kertoneet osallistuvansa perheen kotitöihin. He ovat äidin apuna kodin siistimisessä ja Anita kertoi, että hän ruokkii aamuisin perheen lehmän.

Lasten vanhempien elinkeinosta riippuen saattavat lapset olla toisinaan vanhempien mukana viljelyssä. Lisäksi hindulaisuuteen kuuluvat päivittäiset puja-seremoniat kuuluvat lasten arkeen monessa perheessä.

Lauantain kuulumisia ja LUUKKU 7. ????? Koulunkelloa kilkatetaan myös lauantaisin Intiassa. Koulupäivä silloin on kuitenkin lyhennetty ja lauantaisin oppiaineet painottuvat enemmän taideaineisiin ja urheiluun. ??️ Yhdessä pelataan ja maalataan.
LUUKKU 6 ja itsenäisyys! ??‍???‍⚕️??‍???‍♀️ Koulutus avaa lapsille tulevaisuuden. Se auttaa tavoittelemaan unelmiaan ja antaa valmiuksia tehdä itsenäisiä päätöksiä omasta elämästään. Etenkin tyttöjen kohdalla koulutuksen merkitys kasvaa, sillä se lisää tietoutta heidän omista oikeuksistaan ja itsenäisyydestään.

Kuvassa on koulumme nelosluokalla opiskeleva Suvastri. Hänen unelmansa on opiskella lisää ja tulevaisuudessa työskennellä hyvässä ammatissa. ?

Tiesithän, että halutessasi olla mukana tukemassa lasten oikeutta käydä koulua ja opiskella, Canelipuun kautta tuestasi menee 100% perille.

Tästä linkistä pääset joulukeräykseemme!
www.canelipuu.com/canelipuun-joulukerays
LUUKKU 5 & Ta-taa! Vilkuttavat koulumme kakkosluokan pojat ??‍♂️ Ta-ta on bengalinkielinen tervehdys ”hei hei”, jota erityisesti lapset käyttävät.
LUUKKU 4 ja iloa välituntileikkien kautta! ? Herttoniemenrannan ala-asteen opettajilta Suomesta lahjoituksena saatu värikäs leikkivarjo on käytössä koulullamme. Leikkivarjo ilahduttaa kaikkia pieniä koululaisiamme eskareista nelosluokkalaisiin saakka. Voitteko kuvitella minkälainen naurunremakka tästä leikistä lähtee?
LUUKKU 3 AVAUTUU ja koulun kelloa soitetaan! ?Opetus koulullamme alkaa 6:30. Ensin aloittavat follow up ohjelman oppilaat. He saavat koulullamme tukea opintoihinsa ennen koulupäivän alkua yläasteella.

Päiväopiskelijoidemme koulupäivä on 10:00 – 14:30. He opiskelevat kuutena päivänä viikossa, joten koulupuvulle on paljon käyttöä. Se on olennainen osa lasten koulun käyntiä Intiassa ja oppilaille hyvin tärkeä.

Koulupukuihin käytettävä vahva kangas kestää käyttöä ja kulutusta, mutta nyt jo kahden vuoden takaa hankitut puvut ovat kuluneita ja jääneet osalle pieneksikin. Myös uusia oppilaita on aloittanut koulullamme.

Kerätäänhän yhdessä varat uusiin koulupukuihin! ❤️ Yhden koulupuvun hinnaksi muodostuu 6 euroa. Voit lahjoittaa yhden tai useamman. ?

Joulukeräykseemme pääset tämän linkin kautta. ?
www.canelipuu.com/canelipuun-joulukerays
LUUKKU 2: Tervehdys oppitunneilta! নমস্কার ! ???Canelipuun koululla aloitetaan uusi viikko erilaisilla oppiaineilla, kuten bengalinkielen tunneilla. Se on lasten äidinkieli Ateswartalan kylässä Länsi-Bengalissa. Kirjaimia aletaan opettelemaan jo esikoulussa, eli neljän vuoden ikäisenä. Eskareilla päivät ovat kuitenkin kevyempiä ja esimerkiksi laulut ja lorulekit ovat osa heidän päiväänsä koululla.

Muita ala-asteen oppitunteja ensimmäisestä luokasta alkaen ovat matematiikka ja englanti. Lisäksi koululla opiskellaan ympäristöaineita ja tiedeaineita, mihin kuuluu esimerkiksi historia. Taideaineet, tanssi ja urheilu kuuluvat myös koulunkäyntiin ala-asteellamme. Oppilaat oppivat joka päivä uutta ja koulussa viihdytään, opetukseen osallistutaan koululla oiken hyvin! ??? 
Meidän koulun väki toivottaa kaikki tervetulleeksi tutustumaan koulun arkeen joulukalenterin muodossa!

Vuosittaiseen joulukeräykseemme pääset osallistumaan allaolevan verkkosivun kautta.
www.canelipuu.com/canelipuun-joulukerays

Kerätään yhdessä potti kasaan, jotta oppilaamme saavat uudet koulupuvut yllensä!❤️ 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: