100 kiloa riisiä!

Määrästä riittää moneen kouluateriaan. Länsi-Bengalissa riisi kuuluu lähes jokaiseen ateriaan. Se on ruokailun perusta. 100 kiloa riisiä! Siitä määrästä riittää moneen kouluateriaan. Länsi-Bengalissa riisi kuuluu lähes jokaiseen ateriaan. Se on ruokailun perusta. ??

Koulullemme ostetaan tavallisesti riisiä 100 kilon erissä paikallisilta viljelijöitä. Riisinviljely on pääelinkeino Ateswartalan maalaiskylässä. Se tarjoaa töitä useimmille kyläläisille. Riistipelloilla työskentelevät sekä naiset ja miehet. Kiireisimpänä sadonkorjuuaikana myös lapset saattavat olla osan aikaa vanhempiensa apuna.

Vuoden aikana on parhaimmillaan neljä satokautta. Toukokuisen Amphan-sykloni takia tänä vuonna tullaan menettämään kaksi satoa. Sykloni nostatti merivettä pelloille. Paikallisten viljelijöiden mukaan seuraavaa satoa voidaan odottaa joulu-tammikuun aikaan. Sen vuoksi useimpien perheiden on tällä hetkellä käytettävä ruokavaroja erityisen säästeliäästi.

.

Vanhemmat toivovat lapsiensa saavan hyvän tulevaisuuden. Riisipelloilla tehtävä työ on erittäin raskasta. Lisäksi tulot jäävät hyvin niukaksi. Koulutus tuo enemmän valinnan mahdollisuuksia tulevaisuuden suhteen.

Ilo onkin myös kertoa, että oppilaamme ovat saaneet päättötodistukset hyvillä arvosanoilla, joista kahdella 10 luokkalaisista tytöistämme huippuarvosanat A+ Onnittelut heille ja kaikille ahkerille opiskelijoille! ?

.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: