Urheilupäivä 2012

Tänä vuonna urheilu- ja kulttuuritapahtuma oli kolme päiväinen. Kahtena ensimmäisenä päivänä oli urheilukisat ja illalla oli elokuvateatteri koulun pihalla, kolmantena päivänä oli Saraswati Puja. Menimme Matunin kansa koululle urheilukisojen toisena päivänä milloin kisat olivat jo täydessä vauhdissa. Paljon kyläläisiä oli kokoontunut paikalle seuraamaan kilpailuja ja kaikki vaikuttivat iloisilta tapahtumasta.

Ateswartalan kylän vanhemmat lapset, 9-10. luokkalaiset tytöt ja pojat, olivat auttamassa tapahtuman järjestämisessä. Tapahtumaa varten oli vuokrattu taas generaattori, koska kylässähän ei ole sähköjä. Myös stereot, kaiuttimet sekä videoprojektori vuokrattiin tapahtumaa varten. Urheilukisojen aikana soitettiin intialaista poppia intialaiseen tyyliin ja se villitsi yleisöä entisestään.

Tänä vuonna kisailtiin samoissa merkeissä kun viimekin vuonna. Lajeina oli juoksukilpailu, pituushyppy, korkeushyppy, hyppynaruhyppely, muistitesti sekä keksijuoksu. Uusina lajeina oli pallon heitto ja musiikkituoli, jossa kilpailjat juoksevat tuolien ympäri musiikin tahdissa ja musiikin loputtua jokaisen pitää löytää tuoli, kenellä tuolia ei ole tippuu kisasta. Kilpailupäivä oli yllättävän kuuma ja muutamat kilpailijat alkoivatkin voida huonosti. Muistutin veden juonnin tärkeydestä sekä levosta. Pallonheittokilpailu oli uusi ja vaikea laji erityisesti pienille pojille. Vain isoimmat pojat saivat pallon sinne suunnalle minne kuuluikin. Puhuimmekin Matunin kanssa treenaamisen tärkeydestä ennen kisoja. Keskustelimme Matunin kanssa myös siitä kuinka tärkeää on verytellä ja venytellä urheillessa. Kaikille tarjottin lounas näiden kolmen päivän aikana. Lounaana oli riisiä, daalia sekä kasviscurrya. Palkinnoiksi lapsille koulukomitea toivoi tänäkin vuonna muoviämpäreitä sekä vesikannuja. Yritin ehdottaa jotain lapsille jännitävämpää, mutta muiden mielestä käytännöllinen palkinto on parempi  ja lapsetkin vaikuttivat niihin tyytyväsiltä.

Kisojen toisena iltana koulun pihalle siis pystytettiin elokuvateatteri ja kyläläiset saivat kaikki tulla katsomaan elokuvaa koulun pihalle. Kolmantena aamuna aikaisin oli Saraswati puja. Saraswati on koulutuksen jumalatar. Perinteisesti sitä juhlitaan aikaisin aamulla, minkä jälkeen kyläläisille tarjottin hot pot, elikkä riisiä, daalia ja kasviksia kaikki sekaisin padassa. Kyläläiset, lapset sekä minä ja Matun olimme kaikki tyytyväisiä ja iloisia tapahtumasta. On aina mukava järjestää koulun puolesta jotain mikä myös yhdistää kyläläisiä ja saa heidät kiinnostumaan meidän toiminnasta.
Terveisin Anni

 

%d bloggaajaa tykkää tästä: