Työharjoitteluni Amader Eskulessa

Namaskaar! Welcome! Keltaisia kukkia ja terälehtisade. Aivan ihastuttava vastaanotto odotti saapumistani koululle, sillä pienet koululaiset olivat vastassa tullessamme koululle ja näin alkoi työharjoitteluni Amader Eskulessa.

Tämä lämmin vastaanotto oli ihastuttava ja tunnelma koululla kaikkiaan hyvin iloinen. Oli hienoa päästä näkemään tämä koulu ja kaikki sen pienet oppilaat ja opettajat, keiden tapaamista olin kovasti odottanut jo hyvän aikaa, kesästä lähtien, kun ensimmäistä kertaa oli yhteydessä Katjaan mahdollisuudesta suorittaa täällä sosionomiopintoihini kuuluva työharjoittelu.

Asettauduttuani ensin tänne koululle pääsin näkemään opettajat työssään ja kiersimme kaikki luokat. Pian olikin lasten kouluruokailun aika, jonka jälkeen lapset palasivat koteihinsa. Seuraavana päivänä pääsin tutustumaan opettajien työhön tarkemmin ja seuraamaan oppituntien kulkua.


Aamun ensimmäisten opiskelijoiden eli follow-up ohjelman opiskelijoiden siirryttyä kouluunsa yläasteelle, saapuivat Amader Eskulin omat oppijat koululle. Näin ollen pääsen täällä aamusta osallistumaan ensin muun muassa follow-up oppilaiden englannin kielen harjoituksiin. Iltapäivästä taas opetettiin useampia eri aiheita, joista osallistuin tällä kertaa draama harjoituksiin. Lauloimme erilaisia loruja bengalin kielellä sekä englanniksi. Samalla lapset pääsivät kuulemaan myös suomenkielisiä loruja. Tämä oli niin iloinen oppitunti! Mukaan mahtui paljon iloa, naurua ja laulua ja tanssia.

Laadimme myös lukujärjestyksen seuraavalle kolmelle kuukaudelle, jossa pääsen myös itse toteuttamaan suunnittelemiani toiminnallisia harjoituksia lasten kanssa. Näistä kerron lisää tulevissa kuulumisissa! Tarkoitukseni on täällä osallistua opetukseen ja toteuttaa lasten kanssa erilaisia toiminnallisia menetelmiä, joita olen koonnut yhteen jo ennen harjoittelun alkamista. Kirjoitan tätä blogitekstiä osittain savesta rakennetusta talossa, huoneessa, jonka ikkunasta aukeaa kaunis näkymä. On luontoa, peltoa ja palmuja. Jostain kantautuu rauhallisen kuuloista Intialaista musiikkia. Täällä todella nauttii olostansa! Odotan innolla mitä kaikkea nämä tulevat kolme kuukautta pitävät sisällään, myös kiitollisena tästä mahdollisuudesta olla täällä Katjalle, Raoulille ja Annille – sekä Matunille, joka täällä paikan päällä Ateswartalassa perehdyttää alkuun!

Paljon terveisiä!

Niina

%d bloggaajaa tykkää tästä: