Kulttuuripäivän juhlahumua!

Paljon odotettua kulttuuripäivää sävyttivät hienot tanssiesitykset ja loppuun huipentuva näytelmä, missä ei dramaattisia käänteitä säästelty. Näitä hienoja esityksiä varten pystytettiin tähän mennessä suurin kulttuuripäivänä nähty lava koulun kentälle, josta kulttuuripäivä myös kuulutettiin alkavaksi. Iloinen tunnelma oli nähtävissä kaikkialla päivän aikana!

Kulttuuripäivän ollessa jatkumoa aiemmin vietetylle urheilupäivälle, keskitimme päivän alun urheilullisemmalle menolle. Nähtävissä oli mielenkiintoisia lajeja, kuten kuvan ’music ball’, missä aina yksi osallistuja putosi pois musiikin pysähdyttyä. Sekä tehtävä, missä silmät peitettynä on pyrkimys osua ruukkuun.

Urheilullisemman osuuden jälkeen seurasi varsinainen iltaan sijoittuva kulttuurisen osuuden aika, mikä avattiin juhlapuhein. Kulttuuripäivää ajatellen valmistelemani puheen pidin myös itse, sillä itselläni oli kovasti mitä halusi sanoa lapsille, opettajille, vanhemmille, sekä koulun toiminnassa mukana oleville yhteisesti – tässä aukesikin hieno tilaisuus tälle. Matun toimi tässä tulkkina ja käänsi sanomani bengalin kieleksi, hyvä näin!

Useita vanhempia ja kylän asukkaita kerääntyi nauttimaan kulttuuripäivän annista ja hienoista esityksistä.

Palkintojen jako oli osa kulttuuripäivän ohjelmaa. Pienet kilpailijat saivat urheilullisemmasta osuudesta palkintoastioina myönnetyt metalliastiat, joista voittajalle tietenkin suurin. Jokaista osallistujaa kuitenkin muistettiin ja kiitettiin, sillä lusikkapalkinto odotti pieniä kilpailijoita ketkä eivät kolmen nopeimman joukkoon yltäneet. Tästä hyvä mieli ja kiva muisto kaikille. Matunin valitsemat metalliastiat palkintona ovat hyödyllinen palkinto lapsille kotiin viemisiksi ja samalla myös viesti, että metalli materiaalina on muovia kestävämpi, minkä suosiminen kannattaa.

Yksi illan hienoimmista osuuksista oli ehdottomasti useat upeat tanssit. Tytöt tanssivat häkellyttävän lahjakkaasti ja intialaisesta musiikista ei voi olla pitämättä. Kauniit asut vielä pisteenä i:n päällä.  Valokuvaajan pestin ollessa auki, täytin itse mieluusti tämän tehtävän, ihan samaan tahtiin eivät omat tanssijalat pysyneet näissä rytmeissä. Tanssiharjoitukset kuuluvat kouluohjelmistoon, joten tanssitaito lähtee karttumaan jo hyvin varhain ja tämä on kyllä nähtävissä!

Paljon odotettua kulttuuripäivää varten kouluarjessa nähtiin paljon harjoittelua. Erilaiset tanssit ja draamaharjoitukset täyttivät arkea, kun pienet koululaiset ja opettajat valmistautuivat huolella suunnitellun kulttuuripäivän esityksiin.

Vaivannäkö kannatti, sillä näytelmästä tuli todella hieno. Perhe-elämän tragedioista kertova näytelmä ’A happy and peaceful family is burning’, koko kolmen tunnin pituudessaan sisälsi draamaa ja tragediaa. Opettajat ja mukana olleet oppilaat eläytyivät hienosti rooleihinsa ja useasta kohtauksesta pystyi päättelemään näytelmän tapahtumia. Erityisesti näytelmään sisältyneet laulut tekivät seuraamisesta viihtyisää.

Kulttuuripäivä tuo kovasti iloa sen seuraajille ja esiintyjilleen, sekä muille osallistujille. Tätä myös suunnitellaan hartaasti, jo hyvän aikaa etukäteen. Näin ollen myös tulevan vuoden kulttuuripäivää on ehditty pohtia ja tästä suunnitellaankin kahden päivän mittaista tapahtumaa, jolloin nähtäisiin draamaa perinteiseen tapaan opettajien ja lasten esittämänä, mutta lisänä lasten oman näytelmän merkeissä. Ja tämähän kuulostaakin hienolta suunnalta, sillä näin yhä useampi lapsi pääsee osalliseksi kulttuuripäivän esiintyjäkaartia.

Kulttuuripäivästä ilostunein terveisin,

Niina

%d bloggaajaa tykkää tästä: