Koulumme oppilaat miljoonakaupungissa Kolkatassa!

Friends Of Calcutta niminen irlantialainen järjestö järjesti urheilutapahtuman Kolkatassa 14-15.1.2012. Tapahtuma järjestettiin Äiti Teresan perustaman koulun urheilukentällä. Friends of Calcutta tukee kahta intialaista järjestöä täällä Kolkatassa ja 2 sen perustajajäsenistä käyvät Kolkatassa vuosittain. Kyseinen urheilutapahtuma pidettiin nyt neljättä kertaa.

DSCN1251

DSCN1279

Tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa 2009, Rajiv Gangulyn kunniaksi, joka oli CRDS:n oppilas ( CRDS on Friends of Calcutan tukema kolkatalainen järjestö). Rajiv kuoli syöpään kesäkuussa 2008.

DSCN1267
Matun pyydettiin mukaan järjestämään tapahtumaa koska hän oli ollut sitä järjestämässä aiemminkin ollessaan töissä CRDS-järjestössä. Canelipuun koululaiset kutsuttiin osallistumaan tapahtumaan. Kaikki innostuimme asiasta – olisihan se jännittävä kokemus monelle tulla pienestä kylästä kaupunkiin, kuitenkaan kaikkia oppilaita emme voisi tuoda. Matun ja koulukomitean jäsenet valitsivat 3 poikaa ja 6 tyttöä 4-5. luokilta osallistumaan tapahtumaan. Myös 3 opettajaa ja 2 oppilaiden vanhempaa lähti mukaan Kolkataan. Matun vuokrasi jeepin ja koko porukka saapui Kolkataan lauantai iltapäivällä.

DSCN1268 Tässä meidän koulun matkalaiset + Matun punaisissa sekä Maikel Friends of Calcutasta!

Tapahtumaan osallistui yhteensä 1200 lasta kahdeksasta eri kolkatalaisesta järjestöstä sekä meidän Canelipuun tukeman Amaderskulen oppilaat. Kaikille meidän koulun oppilaille tämä oli ensimmäinen kerta kaupungissa. Lauantaipäivänä ohjelmassa oli jalkapallo- sekä krikettikisa joihin meidän lapset eivät osallistuneet vaan olivat katsojina (koska ei olisi ollut tarpeeksi pelaajia Canelipuun joukkueessa). Friends of Calcutta tarjosi lounaan kumpanakin päivänä kaikille osallistujille. Meidän koulun oppilaat ja vanhemmat majoittuivat Loretto Sealdah organisaation koululla. Sunnuntaina oli vuorossa yleisurheilua ja meidän oppilaat osallistuivat juoksu-, hyppynaru hyppely-, pallonheitto- ja musiikki tuoli kilpailuun. Tällä kertaa he eivät
päässeet palkinto sijoille, mutta kaikilla oli hauskaa ja uudenlainen unohtumaton kokemus. Sunnuntai-iltana he palasivat vuokrajeepillä takaisin kylään.

Tapahtumalla oli toivon mukaan monenlaisia positiivisia vaikutuksia oppilaisiin sekä opettajiin. Kaikille tapahtuma on varmasti erittäin avartava kokemus. Opettajat saivat kokemusta kuinka tehdä yhteistyötä toisten järjestöjen opettajien kanssa. He näkivät myös muilta esimerkkiä oppilaiden hallitsemisesta suurissa tapahtumissa. Oppilaille tällainen uudenlainen kokemus avartaa näkemään maailmaa hieman toisella tavalla. Kuvitelkaa nyt pikkumaalaiskylän lapset miljoonakaupungissa urheilukilpailussa muiden lasten kanssa! Matkalaisten palattua omaan kotikylään he jakoivat kokemuksiaan toisten lasten ja kyläläisten kanssa. Suunnitelmana on että
koulumme vanhimmat oppilaat voisivat osallistua joka vuosi tapahtumaan, ensi vuonna jo vähän suuremmalla joukolla.

DSCN1260 Ja meidän pieni Canelipuummekin sai näkyvyyttä!

%d bloggaajaa tykkää tästä: