Annin tervehdys Intiasta!

Terveisiä Intiasta Ateswartalan kylästä. Palasimme viikko sitten neljän päivän kylämatkalta ja mukava oli nähdä mitä kouluumme kuuluu! Joitain muutoksia on koululla tapahtunut sitten viime kerran kun kävin tammikuussa melkein vuosi sitten. Kiva oli nähdä lapsilla koulupuvut – jotenkin näyttivät nyt oikeilta koululaisilta! Jotkut lapsista olivat jo tosin hukanneet omansa. Pidimme palaveriä opettajien sekä koulukomitean jäsenten kanssa (joka koostuu siis oppilaiden vanhemmista). Kerroimme ajatuksesta että olimme ajatelleet antaa oppilaille joululahjaksi viltit tai villapaidat. Kaikki olivat iloisia ajatuksestamme ja sitä mieltä että villapaidat ovat käytännöllisempi vaihtoehto. Mietimme myös mahdollisesti pitkiä housuja rahatilanteesta riippuen.

IMG_2639

Keskustelimme opettajien ja koulukomitean jäsenten kanssa kuluneen vuoden tapahtumista, tulvaisuuden suunnitelmista, mahdollisista kehittämisalueista ja toiveista. Kaiken kaikkiaan kaikki vaikuttivat tyyytväisiltä koulun toimintaan ja opettajat ovat tyytyväisiä työhönsä. Erityisesti naisopettajat kertoivat olevansa onnellisia kun saavat opettaa koulussa ja tehdä jotain erilaista kun hoitaa kotia. Vaikka naisopettajien elämä onkin varmasti raskaampaa työn johdosta, voimaannuttaa se myös heitä samalla kun he saavat muutakin kokemusta kuin kotiäitinä olon. Normaalisti kylän naiset hoitavat lapsia ja kotia eivätkä käy palkkatöissä kuin riisipelloilla kausiluontoisesti. Meidän oepettajatkin hoitavat kotivelvollisuudet ennen kouluun tuloa ja jos heillä on pieniä lapsia tulevat he mukaan kouluun ja ovat esikoululuokalla, muuta vaihtoehtoa ei ole.

Haasteeksi opettajat kokivat edelleen opettamisen, vaikkakin myös juuri se oli palkitsevinta työssä. Opettajat ovat saaneet hyvin tavallisen koulutuksen ja heidän on joskus vaikea omaksua uusia opetusmetodeja. Kaikki opettajat kertoivat opettajien koulutuksen olevan mielenkiintoista ja tärkeää. Matun on pitänyt opettajien koulutusta kerran vuodessa muutaman päivän kerralla. Nyt ajattelimme lisätä koulutusta. Opettajat sekä koulukomitean väki toivovat lisää urheilu ja kultturitapahtumia. Seuraava kaksi päiväinen urheilu sekä kultuuri tapahtuma on tammikuussa. Tarkoitus on että kaikki voivat osallistua jollain tavalla ja oppimisen lisäksi kaikilla on hauskaa yhdessä.

Koulumme pikkuväki kasvaa ja tammikuussa saamme 25 uutta 4-5-vuotiasta eskarioppilasta. Kolmetoista 4. luokkalaista valmistautuvat siirtymiseen valtion kouluun tammikuussa. Vanhempien toiveesta 4. luokkalaiset ovat olleet teho-opetuksessa viimeisen kuukauden ajan (siitä pian oma tekstinsä). Ensi vuonna 5. luokkalaiset jatkavat koulussamme tukiopetuksessa. Koululaisten lisääntyessä tilamme ovat käymässä pieniksi. Tällä hetkellä kaksi luokkaa toimii kyläkomitean talossa, jonka tilat eivät ole tarkoitettu koululuokiksi. Suurena toiveena opettajilta ja koulukomitean väeltä onkin lisää tilaa, käytännössä tämä tarkoittaa uutta koulurakennusta! Toinen suuri toive on kouluruokailu sekä terveysprojekti. Lapset sekä lasten vanhemmat tarvitsevat tietoa perusterveydenhuollosta, perushygieniasta ja terveellisestä ravinnosta. Nämä ovat siis tulevaisuuden suunnitelmamme, joten kaikkia rahankeräysideoita otetaan innokkaana vastaan.

Minä toivotan koko Intian pään Canelipuulaisten puolesta oikein ihanaa joulunaikaa ja ihan parasta vuotta 2012! SUURI KIITOS AVUSTANNE YSTÄVÄT

  1 comment for “Annin tervehdys Intiasta!

Comments are closed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: