Koronavuosi koulullamme

Kuluneeseen vuoteen on mahtunut paljon.

.Arki on muuttunut jokaisella niin koti Suomessa, kuin kaukana Intiassa. Myös koulullamme Ateswartalan maalaiskylässä,  missä Amander Eskul eli ”Meidän koulu” sijaitsee.

.

Opetus koulullamme tällä hetkellä jatkuu. Koululla tapahtuvaa opetusta on edelleen vähennetysti. Opetus tavoittaa kuitenkin lapsista jokaisen.

.

Intiassa yleisesti on pyritty korvaamaan koululla tapahtuvaa opetusta etäyhteyksien avulla verkossa. Ateswartalassa kyläläisistä noin 90 %:lla ei ole internetyhteyttä. Ilman internetyhteyttä ja puuttuvien älylaitteiden vuoksi tuhannet lapset Intiassa ovat jääneet koulutuksen ulkopuolelle vallitsevan koronapandemian vuoksi.

.

Koulullamme tätä epäkohtaa on pyritty ratkaisemaan ”School at your door” toimintamallilla silloin, kun koululla tapahtuva opetus on ollut vähissä tai kokonaan katkolla. Mallissa opettajat käyvät viikoittain perheiden luona ohjeistamassa kotiopiskeluun sekä hakemassa ja palauttamassa tarkastetut kotitehtävät. Intiassa innovatiivinen ”School at your door” toimintamalli vei koulumme myös paikallisuutisiin. Mallin ansiosta lapset eivät jääneet ilman opetusta.

.

Muita koronavuoden uutisia on, että kokeista kaikki on saatu järjestettyä. Kokeiden perusteella oppimistuloksissa on huomattu heikentymistä. Useat koulut etenkin kaupungeissa toimivat edelleen internetin kautta. Intiassa maan hallitus tekee päätökset koulujen aukiolosta ja opetuksen tavoista.

.

.

Ateswartalan alueella koronavirustartuntoja ei ole todettu, joten koulullamme opetusta on pystytty jatkamaan. Myös lasten vanhemmat ovat ilmaisseet tahtonsa koulun jatkumiseksi. Koululta on lisäksi kerrottu, että oppilaat nauttivat päästessään kouluun. Lähiopetus pitää paremmin yllä hyviä oppimistuloksia, joten uskomme, että suunta on parempaan päin. Mielenkiinnolla odotamme, että opettajat kertovat oppilaiden saamista koetuloksista.

.

.

Suurimpia haasteita Ateswartalassa on ollut ansion menetykset. Kylässä on vältytty koronavirustartunnoilta, mutta useat ovat kuitenkin menettäneet työnsä. Lisäksi ruoan hinta on noussut kaikkialla Intiassa.

Myönteisiä puolia on, että yleisesti maaseudulla asuvilla perheillä on viljelymahdollisuus, joten ruokaa on mahdollista kasvattaa omassa maassa. Myös koulumme puutarhassa on nyt pieni kasvimaa.

Edelliseen vuoteen verrattuna, myös luonto on kohdellut koulumme aluetta suotuisammin. Edellisenä vuonna koululle iskeneen voimakkaan syklonin vuoksi koulurakennus vaatii edelleen lisää kunnostusta. Syklonin aiheuttamat tuhot näyttäytyvät kuitenkin kylässä asuvien arjessa jo lievempänä, sillä maaperä on jälleen viljelykelpoista.

Olemme myös ottaneet ilolla vastaan ruoka- ja tarvikelahjoituksia yrityksiltä Kolkatasta. Lahjoitukset ovat auttaneet perheitä yli vaikeimmat ajat. Koordinaattorimme Matun on organisoinut lahjoituksien vastaanottoa ja jakamista perheille.

.

.

Koulupolku alkaa esikoululaisena 4- vuoden ikäisenä. Uusia oppilaita koulullamme on aloittanut yhteensä 37 tänä vuonna.

Mahdollisuus käydä koulua vaikuttaa lasten tulevaisuuden näkymiin merkittävästi.

.

.

Koulutus on parhaita keinoja katkaista köyhyys. Se tukee työllistymistä ja mahdollistaa oman toimeentulon.

Koulutus antaa ymmärrystä omista oikeuksista ja edistää näin tasa-arvoa. Se lisää myös tietoisuutta, kuinka huolehtia terveydestä.

Etenkin tyttöjen koulunkäynti on tärkeää, jotta aikaisin solmittu avioliitto ei jää ainoaksi keinoksi turvata tytön tulevaisuus.

Lämmin kiitos jokaiselle teille, ketkä olette jo ennestään mukana tukemassa lasten koulun käyntiä. Arvostamme tukeanne.

❤️

Tässä koulussa jokainen pieni oppii lukemaan, laskemaan ja kirjoittamaan sekä muita tärkeitä taitoja, joita elämässä tarvitaan.

Haluatko päästä lahjoittamaan lasten koulutukseen pienen tai suuren summan?

Mikäli ajattelet, että Kyllä vain! – voit osoittaa omavalintaisen lahjoitussummasi tilillemme:

FI88 5723 0220 2313 98

Canelipuu ry

Takaamme, että tuestasi menee kauttamme 100 % perille!

Tulevalle ajalle tahdomme toivoa jokaiselle kaunista kevään aikaa, kaikkea hyvää ja rutkasti voimaa.

.

– Niina Vuolle

Canelipuu ry varapuheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: