Tilkkutäkit matkustivat Ateswartalaan


Innokkaina, onnellisena ja uteliaina tapasimme vihdoin Canelipuun koulun oppilaat ja opettajat.

3
Pääsimme heti ensimmäisenä päivänä työskentelemään oppilaiden kanssa. Opetimme heille lehtivihreä-painantaa, valmistimme kirjanmerkkejä. Kirjanmerkit matkasivat myöhemmin rinkoissamme tuliaisiksi omille oppilaillemme. Vastalahjaksi lapset saivat oppilaidemme Suomessa valmistamat kirjanmerkit.
5
 
Seuraavana päivänä matkustimme yhdessä isompien oppilaiden, opettajien ja muutaman kyläläisen kanssa tutkimaan krokotiilejä. Matka alkoi aamun sarastaessa ja loppui vasta yön hämärtäessä.
6
Lapset olivat matkasta innoissaan ja jo ennen laivan lähtöä eväspussit alkoivat rapista ja hymy oli herkässä.
Matkan aikana ehdimme hyvin tutustua lapsiin. Naurun, elekielen ja taputusten kautta kommunikointi sujui lähes moitteettomasti. Tytöt halusivat ilahduttaa meitä myös kynsimanikyyreillä.
 
7
Aikuiset valmistivat matkalla lounaan ja päivällisen.

11
Paluumatkalla väsyneet ja matkasta kovin tyytyväiset lapset torkahtelivat tähtitaivaan alla.
12
 
Seuraava päivä valkeni kisatunnelmissa. Jokainen kilpailija sai oman numerolapun, jota kannettiin selässä ylpeydellä koko päivä. Kisoissa oli paikalla myös joukko kunniavieraita, joihin myös me saimme kunnian tutustua. Kisat avattiin lipun nostolla ja Bengalin kansallislaulun ja puheiden myötä.
 
13
14
 
Lajeina olivat muun muassa juoksu, naruhyppely, peruna- ja kukkaviesti, keksinsyönti kilpailu, pallonheitto, tuolileikki ja hidas pyöräkisa. Lopussa myös opettajat kilpailivat keskenään, tehtävänä oli juosta kirja pään päällä.
      
15
200
202
 
Palkintojen jako suoritettiin illan pimetessä. Onnelliset voittajat palkittiin kannuilla ja muoviastioilla. Jokainen osallistuja sai palkinnoksi myös kynän. Samassa tilaisuudessa luovutimme koululle Unelmien tilkkutäkit, joissa pienet taiteilijat saivat nähdä viime kesän taideteoksensa ommeltuna tilkkutäkkiin. Toimme heille myös suomalaisten lasten taiteileman täkin.
203
 
Lisäksi toimme koululle kollegoidemme lahjoitusten avustuksella hankitun leikkivarjon. Koululaiset ja opettajat olivat lahjasta erittäin mielissään.
204
 
Vierailun aikana näimme, koimme ja osallistuimme moneen sellaiseen hetkeen ja päivään, joita emme edes osanneet kuvitella. Näitä emme tule koskaan unohtamaan.
Kiitollisena ja monta kokemusta rikkaampana: Annikka ja Sara
%d bloggaajaa tykkää tästä: