Kesän kuulumisia

Hei Kaikki Ystävämme pitkästä aikaa!

Intian kuuma kesä on saanut jälleen monsuunisateet ”helpotuksekseen” ja koulukylämmekin on alkanut jälleen vihertämään! Lämpötilat huiskii hurjissa +36 – +38 asteissa. Kuumuuden vuoksi koulumme opetusaikaa on muutettu, pikkuisten koulu alkaa jo klo 6 aamulla ja päättyy 10.30, jolloin he menevät kuumuutta ja pakoon koteihinsa. Kesälomakin on takana päin koulussamme Ateswartalassa. Lasten kesäloman aikaan opettajat saivat jälleen koulutusta opetusmetodeista. Koulussamme vieraili kesäkuumalla Sara Suomesta, hän on luvannut myöhemmin kirjoitella vierailustaan meille tänne blogiin.

Matun ja opettajat ovat olleet innokkaita järjestämään kulttuuritapahtumia pikkuistemme iloksi. Kesällä he ovat juhlineet mm. Rabindranath Tagoren 151. syntymäpäivää lapsten tanssi- ja runoesityksin. Kyseinen oli intialainen kirjailija ja filosofi, joka ensimmmäisenä aasialiasena sai Nobelin kirjallisuuspalkinnon vuonna 1931. Hän oli kotoisin nimenomaan juuri tuolta Bengalin maakunnan alueelta, jonka vuoksi on tärkeä henkilö Intian bengaleille. Alla kuvia juhlista. Myös monet kyläläiset tulivat seuraamaan juhlintaa.
DSCN1751DSCN1729DSCN1718DSCN1743

Koulussamme kaikki hyvin! Vanhemmat ovat enenevässä määrin kiinnostuneita lastensa koulumenestyksestä. Pääsääntöisesti lapset ovat pärjänneet kokeissa hyvin. Maijun, Saijan ja Saran vierailut koulussa ovat luoneet myös kyläläisille tietynlaista uskoa, lisäksi koulun merkitys on korostunut koko kyläyhteisössä – ymmärrys siitä että he ovat meille tärkeitä ja haluamme todella auttaa heitä kehittämään kylää lasten laadukkaan opetuksen avulla, kertoi Matun. Opettajat ovat saaneet myös uutta intoa kokeilla perinteisistä intialaisista opetusmetodeista poikkeavia tapoja opettaa lapsille asioita, Saijan, Maijun ja Saran ansiosta – KIITOS TEILLE NAISET!! Juuri tällaista koulumme tarvitseekin!
%d bloggaajaa tykkää tästä: