Ensimmäinen koulupäivä

2.1.2010 avautuivat koulun ovet ja oli ensimmäinen koulupäivä. Vastassa lapsia ja heitä saattavia vanhempia oli Matun ja neljä vastavalittua opettajaa. Lapsia oli rekrytoitunut kouluun tällä erää 120, iältään neljästä kahdeksaan vuotta. Intiassa mennään ns. valmistavalle luokalle kouluun neljä vuotiaina, ja itse ensimmäiselle luokalle viisi vuotiaina, näin siis myös Amader Skulessa. Osa lapsista oli ollut kolme kilometria sijaitsevassa valtion koulussa edellisen vuoden, mutta siellä 200 lasta ja kaksi opettajaa, joten opetuksen taso on niin huono ettei lapset juurikaan opi siellä mitään. Kyläläiset olivat todella iloisia että kylään saatiin taas oma koulu! Pikku koululaiset jaettiin iän mukaan neljään eri luokkaan. Siinä oli kuulema vilinää ja vilskettä kerrakseen. Pienet saivat omat henkilökohtaiset harjoitusliitutaulut ja liituja, seka vihot. Myöhemmin jaettaisiin koulukirjat, kun huhtikuussa alkaisi virallisesti kouluvuosi.

DSCN2764

Opettajat olivat päättaneet opettaa aluksi lapsille vain bengalin kieltä, englannin kielen alkeita sekä matematiikkaa. Muut aineet, kuten liikunta, kädentaidot, yleistieto ja loru-satutunnit, tulisivat myöhemmin mukaan lukujärjestykseen, kunhan lapset olisi saatu ensin koulunkäynnin ja oppimisen makuun.

Koulupäivä alkaa pienoisilla klo 10.30 yhteisellä hindujen aamurukouksella ja pienien taukojen kanssa jatkuu klo 14 saakka. Nyt aluksi yhdistyksellämme ei ole mahdollisuutta tarjota lapsille lounasta, mutta ajan kanssa sekin, kuuluhan se nyt tarjota koulussa. Kotoa mukaan otettujen välipalojen voimalla lapset jaksavat koulupäivän. Lapset tulevat jopa noin 1,5km päästa kouluun jalkaisin.
Pienet syömässä Saraswati juhlan ateriaa koulun kuistilla
Pian koulun avaamisen jälkeen vietettiin Intiassa Saraswati Pujaa, joka on koulutuksen jumalan juhla. Koulusta raivattiin tällöin pulpetit ulos ja sisään kouluun rakennettiin juhla-alttari jolle kannettiin Saraswati jumalan patsas, jolle sitten tehtiin jumalanpalveluksia jotta koulun lapsille suotaisiin hyvä koulumenestys ja koululle pitkä ikä. Lapsille tarjoiltiin juhla-ateria koulun verannalla. Kaikkia suloisia ja omituisia Intiajuttuja, hih.

%d bloggaajaa tykkää tästä: