Ateswartala

Ateswartala

Ateswartala sijaitsee länsi-Bengalin osavaltiossa Bengalinlahden suistoalueella 85 km Kalkutasta etelään. Ateswartalan maalaiskylä on osa suurta Nandakumarpurin kylää jossa asuu yhteensä 412 perhettä. Ateswartalassa asuu 65 perhettä, yhteensä 347 ihmistä. Jokaisessa perheessä on tyypillisesti 3-4 lasta. Canelipuun koulun perustamisen jälkeen jokainen yli 4-vuotias lapsi Ateswartalasta käy koulua, ennen näin ei ollut.

Maalaiskylän talot ovat huolella savesta valmistettuja olkikattoisia koteja. Savitalot ovat Intian polttavan auringon alla sopivan viileitä sisältä. Valtaosa taloista on ilman sähköä, pimeällä näkee vain kuun ja öljylampun valossa. Perheiden vanhemmat ovat joko maanviljelijöitä tai työläisiä toisten pelloilla. Jotkut joutuvat käydä työssä suurissa kaupungeissa ja viettävät pitkiäkin aikoja pois perheidensä luota. Aikuisten palkkatuloja on vaikea arvioida sillä mitään vakituista kuukausituloa heillä ei ole, mutta joka tapauksessa tulot eivät ylitä 100 rupiaa/päivä (=1,20€).

Päivä alkaa maalaiskylässä jo aamu neljältä, jolloin naiset nousevat aamun kotiaskareisiin. Miehet heräilevät klo 5-6 välillä töihin pelloille. Aamupäivän työt loppuvat klo 13 jolloin kodeissa syödään lounas. Tätä seuraa pieni lepo. Kuumuus ja auringon paahde käyvät sietämättömäksi tässä kohtaan päivää olla pellolla. Ilta-aikaan ihmiset kokoontuvat kylän pienelle torille jutustelemaan ja juomaan teetä ja ehkä pelaamaan korttia. Noin klo 9 kaikki ovat kotonaan menossa nukkumaan, jotta jaksavat taas aamulla herätä aikaisin uuteen päivään. Vapaa-ajalla kylän asukkaat viettävät aikaa perheen ja ystävien kesken leppoisasti jutustellen ja miehet ehkä korttia pelaten. Vapaa-ajallaan lapset leikkivät ja pelaavat ulkona yhdessä. Suosittuja lajeja poikien keskuudessa ovat mm. kriketti ja jalkapallo. Tytöt viettävät perinteisesti paljon aikaa kotosalla äitiensä apuna tai tyttökavereidensa kanssa. Ateswartalan asukkaat ovat hinduja. Ateswartalassa on vahva kyläyhteisö joka tukee toisiaan. Jos jollain perheellä on ongelmia tai sairastumisia he kokoontuvat ystävällisessä hengessä yhdessä keskustelemaan ja koettavat löytää ratkaisun asiaan. Tyypillisiä sairauksia ovat mm. ihottumat ja ihon tulehdukset, kuume, ripuli, yskä ja nuha.

Ateswartalassa luonnossa elää muutamia eläimiä kuten joitain lintuja, koiria, härkiä ja apinoita. Kotieläiminä joillain perheillä on lehmiä, buffaloita ja kanoja. Kesällä lämpötila kohoaa +40 asteeseen varjossa, talvella lämpötila voi olla jopa +15 astetta. Kesän ja syksyn väliin sijoittuu sade- eli monsuunikausi jolloin tavallisesti vettä sataa runsaasti joka päivä. Erityisesti lapset iloitsevat valtavista lätäköistä. Liian suuret sateet voivat pilata kylän riisisadon, kuten myös liian vähäiset sateet.

Maalaiskylän asukkaiden elämä on rankkaa. Silti he jaksavat köyhyyden keskellä olla onnellisia ja pitää hymyn kasvoilla. He unelmoivat samoista asioista kuin me – että heidän lapsillansa olisi edessään hyvä tulevaisuus. Että lapset olisivat onnellisia sekä saisivat hyvän koulutuksen ja sen myötä hyvän avioliiton ja työn.