Urheilu- ja kulttuuripäivä koulullamme

Terveisia Kolkatasta ja meidän koululta. Kun saavuimme koululle meidät otettiin vastaan kukkaseppelein. Oppilaat ja opettajat harjoitelivat tulevaa seuraavan päivän urheilu- ja kulttuuripäivää varten. Koulumme oli saanut myös uuden ilmeen. Matun sekä opettajat olivat yhdessä talkootyönä maalanneet koulun! Eikö olekin hieno! Urheilupäivä alkoi 9 aamulla, mutta ensimmäiset innokkaat koululaiset koputtelivat jo koulun ovia klo 5.30.
DSCN1188

DSCN1118

 

Aamu meni tapahtumaa järjestellessä. Koulukomitean jäsenet, opettajat sekä nuoret vapaaehtoiset asensivat kaiuttimia, rakensivat lavaa sekä väliaikaista keittioitä. Vihdoin tapahtuma sai alkunsa lipun nostolla ja virallisilla puheilla. Kunniavieraina olivat alueen eri kylistä valittu poliitikko sekä valtion koulun yläasteen kaksi opettajaa.

DSCN1213
DSCN1169

Perinteisinä lajeina olivat pituushyppy, perunajuoksu, keksijuoksu ym. Tänä vuonna uutena lajina oli intialaisittain “go as you like”. Lapset sekä myös aikuiset olivat pukeutuneet haluamallaan tavalla. Paras asu sekä hahmo palkittiin. Hahmoista löytyi muun muassa Ganges joen jumalatar, kilpikonna, kuuluisa näyttelijä, parturi, yogi ja opettaja. Kyläläiset olivat todella käyttäneet mielikuvitustaan! Tänä vuonna Matun päätti että annetaan palkinnoiksi metalliset lautaset muoviämpäreiden sijaan, ekologisuusajattelu alkaa olla iskostunut Matunin päähän 🙂 .
DSCN1240
DSCN1261
Päivä oli täynnä toimintaa ja elämää. Kuitenkin kaikilla näytti vielä energiaa riittävän, sillä kun illan pimetessä urheilutapahtuma oli päättynyt, kulttuuri ohjelma sai alkaa. Viime vuonna meillä aloittanut uusi taide- ja kulttuuriopettaja oli suurelta osin vastuussa ohjelmasta. Lapset olivat pukeutuneet kauniiksi. Ohjelmassa oli runon lausuntaa, laulua ja paljon tanssia. Lapset tanssivat Intialaisia tansseja klassisen bengalin musiikin tahtiin. Myos koulumme opettajat osallistuivat lausumalla runoja sekä laulamalla. Tapahtumaa oli seuraamassa suuri joukko kyläläisiä ja kaikki näyttivät nauttivan suuresti.

Ihanaa oli nähdä kuinka tosissaan kyläläiset olivat tapahtumissa mukana ja kuinka se oli sekä lapsille etta koko kylän väelle tärkeä ja kylää yhdistävä päivä. Minusta Ateswartalan kylässä on todellista yhteisöllisyyttä ja meidän pieni koulumme on suuri osa sitä. Neljässä vuodessa on tapahtunut paljon hyvää.  Hyvä me!

Anni

%d bloggaajaa tykkää tästä: